Festes Daimús

Festes Patronals

FESTES PATRONALS

Les festes patronals de Daimús tenen inici cap a finals del mes de juny. Aquestes festes es celebren en honor al patró de Daimús, Sant Pere. El cap de setmana abans del començament, se celebra el pregó, on una persona il•lustre i arrelada al municipi dóna la benvinguda a les festes; acte seguit esdevé un sopar popular per a tot el poble en la glorieta i rodalia de l'Ajuntament. Als pocs dies, el tradicional sopar de carrer, on tots els veïns trauen les taules a la fresca, dóna el tret d'eixida oficial a les festes, això sí, precedit del repartiment de la salmorra, vi i meló per part de les comissions festeres.


Les festes de Daimús, a més, dediquen cada dia a un motiu distint, com la festa dels jubilats i pensionistes, la festa del Santíssim Crist, la festa del Cor de Jesús, festa dels joves, dia de Sant Pere (patró de Daimús) i algunes més que varien amb els anys. A més, totes les festes estan animades amb activitats per a tota la població i orquestra per la nit. També es donen actes tradicionals com les despertades amb dolçaina i tabalet, cercaviles amb bandes de música, processons en honor als crists i al patró, escampada de la murta, concursos esportius, castells de focs artificials i altres activitats que van variant i incorporant-se segons anys.


A més, des de fa uns anys, la festa més esperada, més vistosa i que més aclamació popular té és la de Moros i Cristians, ja que poc a poc ha anat consolidant-se i en pocs anys les comparses i filades s'han multiplicat. Se celebra el cap de setmana posterior al dia del Patró i cada any, qui ostenta la capitania prepara un seguit de sorpreses, carrosses i animació que converteixen la desfilada en una autèntic espectacle que no podeu deixar de visitar.